• Tips taxatie huis

Tips taxatie huis

Als je een woning gaat kopen heb je een gevalideerd taxatierapport nodig voor het verkrijgen van de financiering. Dit gevalideerde taxatierapport moet worden opgesteld door een onafhankelijke taxateur en bevat de marktwaarde van de woning. Een taxateur kijkt onder andere naar de locatie, de staat van onderhoud (zowel binnen als buiten), woonoppervlakte, perceeloppervlakte, vergelijkbare verkochte woningen, kadastrale gegevens, bodeminformatie en juridische documenten (akte van levering). Kijk voor meer informatie op de pagina over taxatie van een woning.

WAT KOST EEN TAXATIE?

Bij Rosenberg Van Leusden Makelaars & Taxateurs hanteren wij scherpe all-in tarieven. Vraag vrijblijvend een offerte aan via 030-2100401 of info@rvlmakelaars.nl
Je kunt ook een offerte aanvragen via ons contactformulier.

IS DE TAXATEUR GECERTIFICEERD?

Ga bij jouw geldverstrekker na aan welke eisen de taxateur moet voldoen. Het is in ieder geval van belang dat jouw taxateur ingeschreven staat bij VastgoedCert en SCVM. Dit zijn twee erkende registers voor taxateurs. Soms eist de geldverstrekker ook dat de taxateur is gevalideerd door het NWWI. Uiteraard voldoen de taxateurs van Rosenberg Van Leusden Makelaars aan alle bovenstaande eisen.

TAXATIEKOSTEN AFTREKBAAR?

Vaak zijn de kosten van een taxatierapport aftrekbaar. Laat u hierover informeren door Hugo Voûte van H4U advies. Heb je nog vragen over het taxeren van een woning of wil je een offerte aanvragen? Bel ons op 030-2100401 of mail naar info@rvlmakelaars.nl. Je kunt ook een offerte aanvragen via ons contactformulier.

VERKOOPGESPREK
Zoek je een makelaar voor de verkoop van jouw woning?

JA GRAAG !

AANKOOPGESPREK
Zoek je een aankoopmakelaar of wil je vrijblijvend kennis maken bij ons op kantoor?

JA GRAAG !

Neem contact op

030 - 2100401
info@rvlmakelaars.nl

Prins Hendriklaan 44
3583 EN UTRECHT

Naar contact
Kies je makelaar
EGON ROSENBERG
EGON ROSENBERG

06-46441783

Bekijk alle makelaars

Contact
ADRES KANTOOR UTRECHT
  • Prins Hendriklaan 44
  • 3583 EN UTRECHT