• TIPS HUIS KOPEN

Tips huis kopen Utrecht

Een huis kopen in Utrecht is een grote en spannende stap. De vraag naar huizen in Utrecht is dusdanig dat je te maken krijgt met concurrentie. Om de kans te vergroten dat je binnenkort trotse eigenaar bent van jouw huis, geven onze aankoopmakelaars je graag een aantal tips. Voor meer informatie en vrijblijvend advies op maat mag je natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen.

Afspraak maken030 - 2100401

ONZE NVM AANKOOPMAKELAARS

Maak kennis met ons hele makelaarsteam.

Tip 1 ONDERZOEK DE FINANCIËLE MOGELIJKHEDEN

Voordat je aan jouw zoektocht naar een huis begint, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van jouw financiële mogelijkheden. Als je vooraf weet hoeveel geld je kunt lenen, kun je gerichter zoeken naar de ideale woning binnen jouw budget. Dit voorkomt teleurstellingen achteraf of onnodig zware hypotheeklasten. Vraag daarom advies van een onafhankelijk hypotheekadviseur.

Tip 2 BEKIJK DIVERSE HUIZEN

Voorkom het maken van overhaaste beslissingen en bekijk meerdere woningen voordat je een keuze maakt. Bekijk ook woningen die wellicht niet direct jouw eerste keuze zijn en ga langs bij diverse woningtypes in jouw prijsklasse. Zo krijg je een beter beeld van wat je wel of juist niet wilt en weet je zeker dat je de juiste keuze maakt. Heb je bij het bezichtigen van woningen behoefte aan advies van een professional? De aankoopmakelaars van Rosenberg Van Leusden gaan graag met je mee.

Bekijk ons woningaanbod

Tip 3 MAAK EEN CHECKLIST

Maak een lijst met jouw woonwensen en eisen en zet deze in volgorde van belangrijkheid. Zo heb je na elke bezichtiging een handige checklist en zie je geen belangrijke zaken over het hoofd. Voorbeelden voor op de checklist zijn: een tuin op het zuiden, aanwezigheid van een garage en scholen en winkels op loopafstand.

Tip 4 ZOEKOPDRACHT

Wanneer je jouw droomhuis op Funda voorbij ziet komen, en daarna gaat reageren, is de kans aanwezig dat je al te laat bent. Plaats daarom een gratis zoekopdracht aan de hand van jouw woonwensen. Wij sturen je dan de woningen per mail toe, voordat deze op Funda komen. Let op: dit gaat alleen om de woningen welke wij zelf in de verkoop krijgen. Houd ook onze social media kanalen zoals Facebook en Instagram in de gaten.

Wil je het totale woningaanbod (dus óók van alle andere Utrechtse makelaars) ontvangen vóórdat dit op Funda gepubliceerd wordt? Dat kan, vraag dan een vrijblijvend aankoopgesprek aan en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen!

Tip 5 ONDERZOEK DE MOGELIJKHEDEN

Let op de mogelijkheden die de woning biedt. Houd hierbij niet alleen rekening met jouw huidige situatie, maar ook met eventuele toekomstplannen. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid voor het realiseren van een op- of uitbouw.

Tip 6 VERKEN DE BUURT

Uiteraard wil je een mooie woning, maar ook de buurt waar je gaat wonen is erg belangrijk. Verken de omgeving van het huis dat je op het oog hebt daarom voordat je een bod plaatst. Rijd ook in de avond langs de woning om te kijken hoe het met de parkeergelegenheid staat en loop eens rond om te kijken of je je dan ook prettig voelt in de wijk.

Tip 7 HOUD JE HOOFD KOEL

Het kopen van een huis is een emotioneel proces. Natuurlijk is het belangrijk jouw emoties mee te laten spelen bij het zoeken naar een huis, maar wees je ook bewust van mogelijke denkfouten die een miskoop tot gevolg kunnen hebben. Door jouw enthousiasme is de kans groot dat je bepaalde gebreken over het hoofd ziet. Volg daarom je hart, maar gebruik altijd je hoofd.

Tip 8 SCHAKEL EEN AANKOOPMAKELAAR IN

Neem een lokale aankoopmakelaar in de hand die je op de hoogte stelt van het nieuwste woningaanbod, met je meegaat naar de bezichtigingen, onderhandelingen voert en het papierwerk voor je in orde maakt wanneer je jouw droomhuis daadwerkelijk gaat kopen. Een aankoopmakelaar behartigt jouw belangen en niet die van de verkoper. Ook is hij niet emotioneel betrokken en kijkt altijd met een kritische blik naar de woning. Hij kan je helpen een miskoop te voorkomen. Met een aankoopmakelaar van Rosenberg Van Leusden Makelaars kies je voor een zorgeloze aankoop.

ROSENBERG VAN LEUSDEN AANKOOPMAKELAARS

De NVM aankoopmakelaars van Rosenberg van Leusden Makelaars Utrecht helpen je graag bij de aankoop van jouw woning in Utrecht. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt voor jouw droomhuis. Wij zijn namelijk zeer sterk in de te kiezen aankoopstrategie en zorgen ervoor dat je altijd de laagste prijs betaalt voor jouw nieuwe huis. Daarnaast vragen wij geen opstartkosten en werken we op - no cure no pay - basis. Wij brengen dus uitsluitend kosten in rekening wanneer de koop definitief doorgaat. Gaat de koop niet door, dan betaal je ons geen courtage.

Heb je een vraag over het aankopen van een huis? Wil je bijvoorbeeld weten hoe de marktwaarde van een woning wordt bepaald of heb je behoefte aan advies over het voeren van een onderhandeling? De aankoopmakelaars van Rosenberg Van Leusden Makelaars staan je altijd erg graag te woord. Bel ons kantoor op 030 2100 401 of stuur een e-mail naar info@rvlmakelaars.nl. Je kunt bij ons ook terecht voor het verkopen van jouw woning.

VERKOOPGESPREK
Zoek je een makelaar voor de verkoop van jouw woning?

JA GRAAG !

AANKOOPGESPREK
Zoek je een aankoopmakelaar of wil je vrijblijvend kennis maken bij ons op kantoor?

JA GRAAG !

Neem contact op

030 - 2100401
info@rvlmakelaars.nl

Prins Hendriklaan 44
3583 EN UTRECHT

Naar contact
Kies je makelaar
NIELS VAN LEUSDEN
NIELS VAN LEUSDEN

06-48331675

Bekijk alle makelaars

Contact
ADRES KANTOOR UTRECHT
  • Prins Hendriklaan 44
  • 3583 EN UTRECHT