• TIPS HUIS KOPEN

  • Persoonlijke aandacht, professionele begeleiding, deskundig advies en duidelijke communicatie (ook via Whatsapp en Skype).
  • Bezichtigingen ook buiten kantooruren én op zaterdag.
  • 370+ beoordelingen op Funda met een 8,7 gemiddeld.
  • U betaalt altijd pas achteraf, nadat uw huis definitief gekocht is, na de overdracht bij de notaris.

Tips huis kopen

Een huis kopen in Utrecht is een grote en spannende stap. De vraag naar huizen in Utrecht is groot, waardoor u te maken krijgt met veel concurrentie. Het is daarom belangrijk dat u zich goed voorbereidt op de zoektocht naar uw ideale woning en op het aankoopproces. Om de kans te vergroten dat u binnenkort trotse eigenaar bent van uw droomhuis, geven onze aankoopmakelaars u graag een aantal tips. Voor meer informatie en vrijblijvend advies op maat mag u natuurlijk ook contact met ons opnemen.

Afspraak maken030 - 2100401

Onze aankoopmakelaars

Maak kennis met ons hele makelaarsteam.

Tip 1: onderzoek uw financiële mogelijkheden

Voordat u aan uw zoektocht naar een huis begint, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van uw financiële mogelijkheden. Als u vooraf weet hoeveel geld u kunt lenen, kunt u gerichter zoeken naar de ideale woning binnen uw budget. Dit voorkomt teleurstellingen achteraf of onnodig zware hypotheeklasten. Vraag daarom advies van een onafhankelijk hypotheekadviseur.

Tip 2: bekijk verschillende huizen

Voorkom het maken van overhaaste beslissingen en bekijk meerdere woningen voordat u een keuze maakt. Bekijk ook woningen die wellicht niet direct uw eerste keuze zijn en ga langs bij diverse woningtypes in uw prijsklasse. Zo krijgt u een beter beeld van wat u wel of juist niet wilt en weet u zeker dat u de juiste keuze maakt. Heeft u bij het bezichtigen van woningen behoefte aan advies van een professional? De aankoopmakelaars van RVL Makelaars gaan graag met u mee.

Bekijk ons woningaanbod

Tip 3: maak een checklist

Maak een lijst met uw woonwensen en eisen en zet deze in volgorde van belangrijkheid. Zo heeft u na elke bezichtiging een handige checklist en ziet u geen belangrijke zaken over het hoofd. Voorbeelden voor op de checklist zijn: een tuin op het zuiden, aanwezigheid van een garage en scholen en winkels op loopafstand.

Tip 4: plaats een zoekopdracht

Wanneer u uw droomhuis op Funda voorbij ziet komen, en daarna gaat reageren, is de kans aanwezig dat u al te laat bent. Plaats daarom een gratis zoekopdracht aan de hand van uw woonwensen. Wij sturen u dan de woningen per mail toe, voordat deze op Funda komen. Let op: dit gaat alleen om de woningen welke wij zelf in de verkoop krijgen.

Wilt u al het andere woningaanbod óók eerder ontvangen? Dat kan, vraag dan een vrijblijvend aankoopgesprek aan en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen!

Tip 5: onderzoek de mogelijkheden

Let op de mogelijkheden die de woning biedt. Houd hierbij niet alleen rekening met uw huidige situatie, maar ook met eventuele toekomstplannen. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid voor het realiseren van een op- of uitbouw.

Tip 6: verken de buurt

Uiteraard wilt u een mooie woning, maar ook de buurt waar u gaat wonen is erg belangrijk. Verken de omgeving van het huis dat u op het oog heeft daarom voordat u een bod plaatst. Rijd ook in de avond langs de woning om te kijken hoe het met de parkeergelegenheid staat en loop eens rond om te kijken of u zich dan ook prettig voelt in de wijk.

Tip 7: houd uw hoofd koel

Het kopen van een huis is een emotioneel proces. Natuurlijk is het belangrijk uw emoties mee te laten spelen bij het zoeken naar een huis, maar wees u ook bewust van mogelijke denkfouten die een miskoop tot gevolg kunnen hebben. Door uw enthousiasme is de kans groot dat u bepaalde gebreken over het hoofd ziet. Volg daarom uw hart, maar gebruik altijd uw hoofd.

Tip 8: neem een aankoopmakelaar in de hand

Neem een aankoopmakelaar in de hand die u op de hoogte stelt van het nieuwste woningaanbod, met u meegaat naar bezichtigen, onderhandelingen voert en het papierwerk voor u in orde maakt wanneer u uw droomhuis daadwerkelijk gaat kopen. Een aankoopmakelaar behartigt úw belangen en niet die van de verkoper. Ook is hij niet emotioneel betrokken en kijkt altijd met een kritische blik naar de woning. Hij kan u helpen een miskoop te voorkomen. Met een makelaar van Rosenberg Van Leusden Makelaars kiest u voor een zorgeloze aankoop.

Betaal nooit te veel met dé aankoopmakelaar van Utrecht

De NVM aankoopmakelaars van Rosenberg van Leusden Makelaars Utrecht helpen u graag bij de aankoop van uw woning in Utrecht. Zo weet u zeker dat u niet te veel betaalt voor uw droomhuis. Wij zijn namelijk zeer sterk in onderhandelen en zorgen ervoor dat u altijd de laagste prijs betaalt voor uw nieuwe huis. Daarnaast vragen wij geen opstartkosten en werken we op no cure no pay basis: we brengen dus uitsluitend kosten in rekening wanneer de koop doorgaat. Gaat de koop niet door, dan betaalt u geen courtage.

Heeft u een vraag over het aankopen van een huis? Wilt u bijvoorbeeld weten hoe de marktwaarde van een woning wordt bepaald of heeft u behoefte aan advies over het voeren van een onderhandeling? De aankoopmakelaars van Rosenberg Van Leusden Makelaars staan u altijd erg graag te woord. Bel ons kantoor op 030 2100 401 of stuur een e-mail naar info@rvlmakelaars.nl. U kunt bij ons ook terecht voor het verkopen van uw woning.

VERKOOPGESPREK
Zoekt u een makelaar voor de verkoop van uw woning of wilt u een gratis waardebepaling van ons ontvangen?

JA GRAAG !

AANKOOPGESPREK
Zoekt u een aankoopmakelaar of wilt u vrijblijvend kennis maken bij ons op kantoor?

JA GRAAG !

Neem contact op

030 - 2100401
info@rvlmakelaars.nl

ADRES KANTOOR UTRECHT
Prins Hendriklaan 44
3583 EN UTRECHT

ADRES KANTOOR LEIDSCHE RIJN
Saffraanweg 41
3541 SZ UTRECHT

Naar contact
Kies je makelaar
PAUL VAN DER ZIJDEN
PAUL VAN DER ZIJDEN

06-15967511

Bekijk alle makelaars

Contact
ADRES KANTOOR UTRECHT
 • Prins Hendriklaan 44
 • 3583 EN UTRECHT
ADRES KANTOOR LEIDSCHE RIJN
 • Saffraanweg 41
 • 3541 SZ UTRECHT