• FOTOGRAFIE & STYLING

Fotografie én styling van je huis

Wanneer je jouw huis in Utrecht of Leidsche Rijn wilt verkopen, is het belangrijk dat deze goed wordt gepresenteerd. Als je jouw huis verkoopt met Rosenberg Van Leusden makelaars, dan wordt jouw huis professioneel gefotografeerd en digitaal ingemeten door fotograaf Marten van Wijk van Object & Co.

Potentiële kopers oriënteren zich voornamelijk op het internet. De foto’s geven een eerste indruk van jouw huis en die eerste indruk is erg belangrijk.

Daarom adviseren wij verkopers veel aandacht te besteden aan de woningpresentatie. Uiteraard geven wij je bij aanvang van de verkoop tips om jouw huis goed te verkopen. Ook kunnen wij aanvullend een verkoopstylist jouw huis laten stylen/inrichten. Dit gebeurt met name bij leegstaande woningen.

Nu volgen er enkele tips om jouw woning zelf te stylen voor de verkoop.

1. Probeer jouw Utrechtse woning te bekijken door de ogen van een potentiële koper. Je woont waarschijnlijk al jaren in jouw huis en ziet bepaalde verbeterpunten niet meer. Bekijk zowel de buitenkant als de binnenkant van jouw huis in Utrecht kritisch en schrijf op wat er volgens jou verbeterd zou kunnen worden. Daarna komen wij graag bij je langs in Utrecht en directe omgeving om vanuit onze expertise de puntjes op de i te zetten en leggen wij je meteen uit hoe wij jouw Utrechtse woning succesvol kunnen verkopen. 
Klik hier en vraag een verkoopgesprek bij jou thuis in Utrecht aan.

2. Als foto’s van jouw Utrechtse woning worden gepubliceerd dan is het belangrijk dat je professionele foto's laat maken. Al is jouw woning in Utrecht nog zo mooi, als deze niet professioneel in beeld is gebracht, dan is de kans groot dat je een stuk minder bezichtigingen krijgt! Een professionele fotograaf weet precies hoe hij jouw Utrechtse woning zo aantrekkelijk mogelijk in beeld brengt. Zorg dat jouw woning in Utrecht opgeruimd is en laat de foto’s het liefst op een zonnige dag maken. Bij Rosenberg Van Leusden Makelaars Utrecht wordt jouw huis professioneel gefotografeerd door onze vaste fotograaf (Marten van Wijk) van Object & Co. Wil je alvast enkele tips om jouw huis in Utrecht klaar te maken voor de verkoop én voor de foto sessie? Klik dan hier.

3. De informatie van jouw Utrechtse woning op onze site kun je zeer eenvoudig delen op jouw eigen sociale netwerk(-en), zodat nog meer mensen zien dat jouw woning in Utrecht te koop staat. Als je dan ook nog vraagt aan jouw vrienden om jouw bericht te delen via hun eigen netwerk, dan zien nog meer mensen in Utrecht en directe omgeving dat jouw Utrechtse woning te koop staat. Ben je actief op meerdere sociale netwerken, overweeg dan om jouw verkoopinformatie op al die sociale netwerken te delen. Bij Rosenberg Van Leusden Makelaars zetten wij al onze woningen op diverse sociale netwerken; FacebookTwitterLinkedin en Instagram.

4. Laat jouw woning in Utrecht zo royaal mogelijk lijken. Zorg voor een ruime entree/hal die zo leeg mogelijk is. De kapstok moet niet overvol hangen met jassen. Haal grote kasten weg en gebruik spiegels voor een ruimtelijk effect.

5. Zorg dat het huis opgeruimd, schoon en netjes is. Lap de ramen en ruim alle losse zaken zoals tijdschriften, tassen, koffers en speelgoed op.

6. Presenteer de woonkamer en de slaapkamers zo ruim mogelijk. Verwijder, indien mogelijk, meubilair waardoor het ruimer lijkt. Sla hier uiteraard niet in door. Overleg dit met ons als wij bij je zijn voor een vrijblijvend verkoopgesprek.

7. Ook de keuken is een belangrijke ruimte. Pak achterstallig onderhoud aan: vervang de kitranden als deze niet meer goed hechten. Zorg dat alles goed in de verf zit (neutrale kleuren RAL 9000 of RAL 9010) en dat de deurtjes netjes zijn afgehangen. Zorg dat de keuken is opgeruimd, dat de vaatwasser leeg is en dat er geen vaat meer staat. Hang schone thee- en handdoeken op. Zorg dat de keuken schoon oogt en fris ruikt.

8. Zorg ook dat de badkamer er netjes uitziet. Laat beschimmelde kitranden vervangen en kijk ook kritisch naar andere onderdelen van je badkamer. Pak eventuele schimmelplekken aan en vervang een oud douchegordijn. Ruim de badkamer op en verwijder overbodige en persoonlijke spullen zoveel mogelijk. Controleer of alle natte handdoeken weg zijn en of er geen vuile was meer ligt.

9. Zorg ervoor dat de trappen vrij zijn en laat geen voorwerpen in de weg staan. Sluit ook geen ruimtes af, zodat potentiële kopers het hele huis goed kunnen bekijken.

10. Repareer kleine gebreken, zoals loszittende deurknoppen, loszittend behang etc. Zorg ervoor dat alles deuren soepel geopend kunnen worden en vervang kapotte lampen.

11. Als je een houten vloer hebt, zorg dan dat deze er netjes en schoon uitziet. Dit geldt uiteraard ook voor vloerbedekking: verwijder vlekken met een tapijtreiniger.

12. Zorg dat jouw tuin er netjes en verzorgd uitziet. Verwijder onkruid, maai het gras etc..

13. Een licht huis is een stuk prettiger dan een donker hol. Schuif de gordijnen opzij en doe, indien aanwezig de rolluiken omhoog. Zorg er tevens voor dat jouw woning in Utrecht voldoende geventileerd wordt, jouw huis mag niet muf en/of vochtig ruiken. Als jouw woning tijdens de bezichtiging voldoende verwarmd is, dan geeft dit de potentiële koper(-s) een behaaglijk gevoel.

14. Wanneer de bezichtiging in de avonduren plaatsvindt, vergeet dan niet het licht buiten en in alle vertrekken aan te doen voordat wij met potentiële kopers komen kijken. Dat staat gastvrij.

Bovenstaande tips zijn voor ieder huis in meer of mindere mate van toepassing. Uiteraard komen wij graag bij je langs in Utrecht voor advies op maat, geheel vrijblijvend en kosteloos!
Klik hier en vraag een verkoopgesprek bij jou thuis aan.

MAAK EEN AFSPRAAK

Wil je meer informatie over onze dienst als makelaar bij het verkopen van jouw huis in Utrecht of Leidsche Rijn? Bel 030-2100401 of mail naar info@rvlmakelaars.nl

Neem contact op

030 - 2100401
info@rvlmakelaars.nl

Prins Hendriklaan 44
3583 EN UTRECHT

Naar contact
Kies je makelaar
NIELS VAN LEUSDEN
NIELS VAN LEUSDEN

06-48331675

Bekijk alle makelaars

Contact
ADRES KANTOOR UTRECHT
  • Prins Hendriklaan 44
  • 3583 EN UTRECHT