• FOTOGRAFIE & STYLING

Fotografie én styling

Wanneer je jouw huis in Utrecht of Leidsche Rijn wilt verkopen, is het belangrijk dat deze goed wordt gepresenteerd. Als je jouw huis verkoopt met behulp van Rosenberg Van Leusden makelaars, dan wordt jouw huis gefotografeerd door onze vaste professionele fotograaf van Object & Co. Daarnaast is verkoopstyling van jouw huis belangrijk. 

Slechte foto’s en/of slechte styling van jouw huis zorgen ervoor dat jouw huis bij de selectie snel wordt overgeslagen.

Potentiële kopers oriënteren zich voornamelijk op het internet. De foto’s geven een eerste indruk van jouw huis en die eerste indruk is erg belangrijk. Jouw woning is zonder professionele foto’s en/of verkoopstyling zo ‘weggeklikt’.

Daarom adviseren wij verkopers veel aandacht te besteden aan de woningpresentatie. Uiteraard geven wij je bij aanvang van de verkoop tips om jouw huis goed te verkopen. Ook kunnen wij aanvullend een verkoopstylist jouw huis laten stylen/inrichten. Dit gebeurt met name bij leegstaande woningen.

Nu volgen er enkele tips om jouw woning zelf te stylen voor de verkoop.

ALGEMEEN

Zorg dat jouw huis opgeruimd is. Let op rondslingerende spullen, kleding en speelgoed. Geef alles een duidelijke plek. Berg spullen voorafgaand aan de fotosessie op in een ruimte die niet gefotografeerd gaat worden, zoals de schuur of kelder(kast). Haal zoveel mogelijk persoonlijke spullen weg (denk hierbij aan foto’s). Verwijder de eventuele honden- of kattenmand uit de woonkamer. De foto’s komen op internet, iedereen kan ze zien. Haal daarom kostbare voorwerpen en schilderijen even weg.

VOORZIJDE VAN JOUW HUIS

Zorg voor een open aanzicht. Snoei eventueel de heg, bomen en struiken. Doe de (rol)gordijnen/horren open of in ieder geval allemaal op dezelfde hoogte. Staan er altijd auto’s voor de woning? Zorg dat de auto voor het huis van jou is, dan kan de auto tijdens het maken van de foto’s even weggezet worden.

TUIN

Haal kapotte stoelen, plantenbakken, fietsen en andere opvallende zaken uit beeld.
Zet ook de vuilniscontainers even weg.

WOONKAMER

De woonkamer wordt het best gepresenteerd als er niet al te veel meubels in staan. Wanneer de woonkamer niet zo heel groot is, is het beter om geen bank, stoel of tafel midden in de ruimte te hebben staan. Met name zwarte stoelen en grote banken blokkeren de visuele openheid. Als er een box in de woonkamer staat, is het beter om die even weg te halen. Uit beeld schuiven lukt vaak wel, maar zorgt er soms voor dat niet de hele kamer gefotografeerd kan worden. Als er veel kinderspeelgoed in de woonkamer is, maak dan op één plek een kinderspeelhoekje, en haal de rest weg.

KEUKEN

Zorg dat de keuken rust uitstraalt; weinig apparaten op het aanrecht, geen flesjes, vaatdoekjes of andere dingen. Ook handdoeken trekken soms teveel de aandacht, laat ze voor de fotosessie in de kast. Haal kindertekeningen van de keukenkastjes, koelkast en/of deuren.

SLAAPKAMER

Haal alle overbodige spullen weg, en maak de bedden mooi strak op. Kinderkamers mogen best vol zijn, als de vloer maar zo leeg mogelijk is. Zet het speelgoed bij elkaar, maak het bed mooi strak op, met de knuffels op het bed.

BADKAMER

Zorg ook dat de badkamer op orde is. Laat beschimmelde kitranden vervangen en kijk ook kritisch naar andere onderdelen van je badkamer. Pak eventuele schimmelplekken aan en vervang een oud douchegordijn. Zorg dat de badkamer schoon oogt en lekker ruikt. Voor de presentatie is het verstandig om deze een beetje leeg te maken. Niet teveel handdoeken, vloermatten, flesjes, schoonmaakmiddelen, tandpasta, tandenborstels, kinderspeelgoed etc.. Zorg voor een paar mooie parfumflesjes en/of zeepflesjes en eventueel een stapeltje opgerolde (witte) handdoeken.

ANDERE KAMERS

De werkkamer hoeft niet leeg, je mag best zien dat het een werkkamer is. Maak wel het bureau leeg, dus geen losse papieren. Een aanwezige kast oogt rustiger als alles erin recht staat en op kleur gesorteerd. De hal ziet er ruimer uit als de kapstok leeg is. Haal het toiletmatje uit de toiletruimte.

Veel succes met de voorbereidingen en bij vragen horen wij uiteraard graag van je. Wil je meer tips voor de verkoop van jouw huis? Kijk dan eens op onze pagina: tips huis verkopen.

Neem contact op

030 - 2100401
info@rvlmakelaars.nl

ADRES KANTOOR UTRECHT
Prins Hendriklaan 44
3583 EN UTRECHT

ADRES KANTOOR LEIDSCHE RIJN
Saffraanweg 41
3541 SZ UTRECHT

Naar contact
Contact
ADRES KANTOOR UTRECHT
  • Prins Hendriklaan 44
  • 3583 EN UTRECHT
ADRES KANTOOR LEIDSCHE RIJN
  • Saffraanweg 41
  • 3541 SZ UTRECHT