• TIPS HUIS VERKOPEN

  • 24/7 Whatsapp 06-46441783
  • Afspraken óók op zaterdag en buiten kantooruren
  • 400+ reviews Funda 8,7
  • Excellente woningpresentatie
  • Thuis in Utrecht & Leidsche Rijn

Tips huis verkopen

Hierbij geven wij u graag enkele verkooptips om uw huis zo goed mogelijk te presenteren.

1. Probeer de woning te bekijken door de ogen van een potentiële koper. U woont waarschijnlijk al jaren in uw huis en ziet bepaalde verbeterpunten niet meer. Bekijk zowel de buitenkant als de binnenkant van uw huis kritisch en schrijf op wat er volgens u verbeterd zou moeten worden. Daarna komen wij graag vrijblijvend bij u langs om vanuit onze expertise de puntjes op de i te zetten en leggen wij u meteen uit hoe wij uw woning succesvol kunnen verkopen. 
Klik hier en vraag een verkoopgesprek bij u thuis aan.

2. Als foto’s van uw woning worden gepubliceerd dan is het belangrijk dat u professionele foto's laat maken. Al is uw woning nog zo mooi, als deze niet professioneel in beeld is gebracht, dan is de kans groot dat u een stuk minder bezichtigingen krijgt! Een professionele fotograaf weet precies hoe hij uw woning zo aantrekkelijk mogelijk in beeld brengt. Zorg dat uw woning opgeruimd is en laat de foto’s het liefst op een zonnige dag maken. Bij Rosenberg Van Leusden Makelaars wordt uw huis professioneel gefotografeerd door onze vaste fotograaf (Marten van Wijk) van Object & Co. Wilt u alvast enkele tips om uw huis klaar te maken voor de verkoop én voor de foto sessie? Klik dan hier.

3. De informatie van uw woning op onze website kunt u zeer eenvoudig delen op uw eigen sociale netwerk(-en), zodat nog meer mensen zien dat uw woning te koop staat. Als u dan ook nog vraagt aan uw vrienden om uw bericht te delen via hun eigen netwerk, dan zien nog meer mensen dat uw woning te koop staat. Bent u actief op meerdere sociale netwerken, overweeg dan om uw verkoopinformatie op al die sociale netwerken te delen. Bij Rosenberg Van Leusden Makelaars zetten wij al onze woningen op de volgende sociale netwerken; FacebookTwitterLinkedin en Instagram.

4. Laat uw woning zo royaal mogelijk lijken. Zorg voor een ruime entree/hal die zo leeg mogelijk is. De kapstok moet niet overvol hangen met jassen. Haal grote kasten weg en gebruik spiegels voor een ruimtelijk effect.

5. Zorg dat het huis opgeruimd, schoon en netjes is. Lap de ramen en ruim alle losse zaken zoals tijdschriften, tassen, koffers en speelgoed op.

6. Presenteer de woonkamer en de slaapkamers zo ruim mogelijk. Verwijder, indien mogelijk, meubilair waardoor het ruimer lijkt. Sla hier uiteraard niet in door. Overleg dit met ons als wij bij u zijn voor een vrijblijvend verkoopgesprek.

7. Ook de keuken is een belangrijke ruimte. Pak achterstallig onderhoud aan: vervang de kitranden als deze niet meer goed hechten. Zorg dat alles goed in de verf zit (neutrale kleuren RAL 9000 of RAL 9010) en dat de deurtjes netjes zijn afgehangen. Zorg dat de keuken is opgeruimd, dat de vaatwasser leeg is en dat er geen vaat meer staat. Hang schone thee- en handdoeken op. Zorg dat de keuken schoon oogt en fris ruikt.

8. Zorg ook dat de badkamer er netjes uitziet. Laat beschimmelde kitranden vervangen en kijk ook kritisch naar andere onderdelen van je badkamer. Pak eventuele schimmelplekken aan en vervang een oud douchegordijn. Ruim de badkamer op en verwijder overbodige en persoonlijke spullen zoveel mogelijk. Controleer of alle natte handdoeken weg zijn en of er geen vuile was meer ligt.

9. Zorg ervoor dat de trappen vrij zijn en laat geen voorwerpen in de weg staan. Sluit ook geen ruimtes af, zodat potentiële kopers het hele huis goed kunnen bekijken.

10. Repareer kleine gebreken, zoals loszittende deurknoppen, loszittend behang etc. Zorg ervoor dat alles deuren soepel geopend kunnen worden en vervang kapotte lampen.

11. Als u een houten vloer heeft, zorg dan dat deze er netjes en schoon uitziet. Dit geldt uiteraard ook voor vloerbedekking: verwijder vlekken met een tapijtreiniger.

12. Zorg dat uw tuin er netjes en verzorgd uitziet. Verwijder onkruid, maai het gras etc.

13. Een licht huis is een stuk prettiger dan een donker hol. Kortom, schuif de gordijnen opzij en doe, indien aanwezig de rolluiken omhoog. Zorg er tevens voor dat uw woning voldoende geventileerd wordt, uw huis mag niet muf en/of vochtig ruiken. Als uw woning tijdens de bezichtiging voldoende verwarmd is (ca. 20 graden) geeft dit de potentiële koper(-s) een behaaglijk gevoel.

14. Wanneer de bezichtiging in de avonduren plaatsvindt, vergeet dan niet het licht buiten en in alle vertrekken aan te doen voordat wij met potentiële kopers komen kijken. Dat staat gastvrij.

Bovenstaande tips zijn voor ieder huis in meer of mindere mate van toepassing. Uiteraard komen wij graag bij u langs voor advies op maat, geheel vrijblijvend en kosteloos!
Klik hier en vraag een verkoopgesprek bij u thuis aan.

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over onze dienst als makelaar bij het verkopen van uw huis in Utrecht of Leidsche Rijn? Bel 030 - 2100401 of mail naar info@rvlmakelaars.nl

VERKOOPGESPREK
Zoekt u een makelaar voor de verkoop van uw woning of wilt u een gratis waardebepaling van ons ontvangen?

JA GRAAG !

AANKOOPGESPREK
Zoekt u een aankoopmakelaar of wilt u vrijblijvend kennis maken bij ons op kantoor?

JA GRAAG !

Neem contact op

030 - 2100401
info@rvlmakelaars.nl

ADRES KANTOOR UTRECHT
Prins Hendriklaan 44
3583 EN UTRECHT

ADRES KANTOOR LEIDSCHE RIJN
Saffraanweg 41
3541 SZ UTRECHT

Naar contact
Kies je makelaar
NIELS VAN LEUSDEN
NIELS VAN LEUSDEN

06-48331675

Bekijk alle makelaars

Contact
ADRES KANTOOR UTRECHT
 • Prins Hendriklaan 44
 • 3583 EN UTRECHT
ADRES KANTOOR LEIDSCHE RIJN
 • Saffraanweg 41
 • 3541 SZ UTRECHT