• TIPS HUIS VERKOPEN

Tips huis verkopen

Hierbij geven wij je graag enkele verkooptips om jouw huis zo goed mogelijk te presenteren.

1. Probeer de woning te bekijken door de ogen van een potentiële koper. Je woont waarschijnlijk al jaren in jouw huis en ziet bepaalde verbeterpunten niet meer. Bekijk zowel de buitenkant als de binnenkant van jouw huis kritisch en schrijf op wat er volgens jou verbeterd zou moeten worden. Daarna komen wij graag vrijblijvend bij je langs om vanuit onze expertise de puntjes op de i te zetten en leggen wij je meteen uit hoe wij jouw woning succesvol kunnen verkopen. 
Klik hier en vraag een verkoopgesprek bij jou thuis aan.

2. Als foto’s van jouw woning worden gepubliceerd dan is het belangrijk dat je professionele foto's laat maken. Al is jouw woning nog zo mooi, als deze niet professioneel in beeld is gebracht, dan is de kans groot dat je een stuk minder bezichtigingen krijgt! Een professionele fotograaf weet precies hoe hij jouw woning zo aantrekkelijk mogelijk in beeld brengt. Zorg dat jouw woning opgeruimd is en laat de foto’s het liefst op een zonnige dag maken. Bij Rosenberg Van Leusden Makelaars wordt jouw huis professioneel gefotografeerd door onze vaste fotograaf (Marten van Wijk) van Object & Co. Wil je alvast enkele tips om jouw huis klaar te maken voor de verkoop én voor de foto sessie? Klik dan hier.

3. De informatie van jouw woning op onze website kun je zeer eenvoudig delen op jouw eigen sociale netwerk(-en), zodat nog meer mensen zien dat jouw woning te koop staat. Als je dan ook nog vraagt aan jouw vrienden om jouw bericht te delen via hun eigen netwerk, dan zien nog meer mensen dat jouw woning te koop staat. Ben je actief op meerdere sociale netwerken, overweeg dan om jouw verkoopinformatie op al die sociale netwerken te delen. Bij Rosenberg Van Leusden Makelaars zetten wij al onze woningen op de volgende sociale netwerken; FacebookTwitterLinkedin en Instagram.

4. Laat jouw woning zo royaal mogelijk lijken. Zorg voor een ruime entree/hal die zo leeg mogelijk is. De kapstok moet niet overvol hangen met jassen. Haal grote kasten weg en gebruik spiegels voor een ruimtelijk effect.

5. Zorg dat het huis opgeruimd, schoon en netjes is. Lap de ramen en ruim alle losse zaken zoals tijdschriften, tassen, koffers en speelgoed op.

6. Presenteer de woonkamer en de slaapkamers zo ruim mogelijk. Verwijder, indien mogelijk, meubilair waardoor het ruimer lijkt. Sla hier uiteraard niet in door. Overleg dit met ons als wij bij je zijn voor een vrijblijvend verkoopgesprek.

7. Ook de keuken is een belangrijke ruimte. Pak achterstallig onderhoud aan: vervang de kitranden als deze niet meer goed hechten. Zorg dat alles goed in de verf zit (neutrale kleuren RAL 9000 of RAL 9010) en dat de deurtjes netjes zijn afgehangen. Zorg dat de keuken is opgeruimd, dat de vaatwasser leeg is en dat er geen vaat meer staat. Hang schone thee- en handdoeken op. Zorg dat de keuken schoon oogt en fris ruikt.

8. Zorg ook dat de badkamer er netjes uitziet. Laat beschimmelde kitranden vervangen en kijk ook kritisch naar andere onderdelen van je badkamer. Pak eventuele schimmelplekken aan en vervang een oud douchegordijn. Ruim de badkamer op en verwijder overbodige en persoonlijke spullen zoveel mogelijk. Controleer of alle natte handdoeken weg zijn en of er geen vuile was meer ligt.

9. Zorg ervoor dat de trappen vrij zijn en laat geen voorwerpen in de weg staan. Sluit ook geen ruimtes af, zodat potentiële kopers het hele huis goed kunnen bekijken.

10. Repareer kleine gebreken, zoals loszittende deurknoppen, loszittend behang etc. Zorg ervoor dat alles deuren soepel geopend kunnen worden en vervang kapotte lampen.

11. Als je een houten vloer hebt, zorg dan dat deze er netjes en schoon uitziet. Dit geldt uiteraard ook voor vloerbedekking: verwijder vlekken met een tapijtreiniger.

12. Zorg dat jouw tuin er netjes en verzorgd uitziet. Verwijder onkruid, maai het gras etc..

13. Een licht huis is een stuk prettiger dan een donker hol. Kortom, schuif de gordijnen opzij en doe, indien aanwezig de rolluiken omhoog. Zorg er tevens voor dat jouw woning voldoende geventileerd wordt, jouw huis mag niet muf en/of vochtig ruiken. Als jouw woning tijdens de bezichtiging voldoende verwarmd is (ca. 20 graden) geeft dit de potentiële koper(-s) een behaaglijk gevoel.

14. Wanneer de bezichtiging in de avonduren plaatsvindt, vergeet dan niet het licht buiten en in alle vertrekken aan te doen voordat wij met potentiële kopers komen kijken. Dat staat gastvrij.

Bovenstaande tips zijn voor ieder huis in meer of mindere mate van toepassing. Uiteraard komen wij graag bij je langs voor advies op maat, geheel vrijblijvend en kosteloos!
Klik hier en vraag een verkoopgesprek bij jou thuis aan.

MAAK EEN AFSPRAAK

Wil je meer informatie over onze dienst als makelaar bij het verkopen van jouw huis in Utrecht of Leidsche Rijn? Bel 030-2100401 of mail naar info@rvlmakelaars.nl

VERKOOPGESPREK
Zoek je een makelaar voor de verkoop van jouw woning?

JA GRAAG !

AANKOOPGESPREK
Zoek je een aankoopmakelaar of wil je vrijblijvend kennis maken bij ons op kantoor?

JA GRAAG !

Neem contact op

030 - 2100401
info@rvlmakelaars.nl

ADRES KANTOOR UTRECHT
Prins Hendriklaan 44
3583 EN UTRECHT

ADRES KANTOOR LEIDSCHE RIJN
Saffraanweg 41
3541 SZ UTRECHT

Naar contact
Kies je makelaar
EGON ROSENBERG
EGON ROSENBERG

06-46441783

Bekijk alle makelaars

Contact
ADRES KANTOOR UTRECHT
  • Prins Hendriklaan 44
  • 3583 EN UTRECHT
ADRES KANTOOR LEIDSCHE RIJN
  • Saffraanweg 41
  • 3541 SZ UTRECHT