• WAT KOST EEN AANKOOPMAKELAAR

Wat kost een aankoopmakelaar?

Veel huizenkopers in Utrecht maken gebruik van een aankoopmakelaar. Wanneer je een huis koopt, is het prettig om hulp te krijgen van iemand met veel deskundigheid en ervaring op dit gebied. Toch is het niet verplicht om een aankoopmakelaar in te huren. Wat doet zo'n aankoopmakelaar nu precies, naast het vinden van passende woningen en onderhandelen over de vraagprijs? Geeft hij of zij bijvoorbeeld ook hypotheekadvies? Wat kost het om een aankoopmakelaar in te huren en hoe kun je dit financieren? Is het slim om de hulp van een aankoopmakelaar in te schakelen als je een huis wilt kopen?

WAT DOET EEN UTRECHTSE AANKOOPMAKELAAR?

Wanneer je voor de aankoop van een huis een aankoopmakelaar inhuurt, zal hij of zij op zoek gaan naar koophuizen die passen bij jouw zoekwensen. Samen met je aankoopmakelaar ga je diverse huizen bekijken. Een ervaren aankoopmakelaar weet natuurlijk waar je op moet letten bij zo'n bezichtiging. De aankoopmakelaar zal de verkopend makelaar bestoken met kritische relevante vragen over het huis en een goede taxatie kunnen maken van de waarde van het huis.

ONDERHANDELEN OVER DE PRIJS

Wanneer je een huis in Utrecht hebt gevonden dat aan jouw zoekwensen voldoet, dan kan de aankoopmakelaar jou als geen ander beter adviseren over de te volgen aankoopstrategie. Wanneer de makelaar van het huis en de aankopend makelaar het eens zijn over de prijs en de voorwaarden, dan kan jouw aankoopmakelaar de door de verkopend makelaar opgestelde koopakte controleren en begeleiden bij het ondertekenen van deze akte.

WAT KOST EEN UTRECHTSE AANKOOPMAKELAAR?

Gaat de koop niet door dan ben je bij Rosenberg Van Leusden aankoopmakelaars geen vergoeding verschuldigd. Je betaalt RVL aankoopmakelaars uitsluitend de afgesproken courtage als het huis overgedragen is bij de notaris. Wij nodigen je graag vrijblijvend uit bij ons op kantoor, of bij je thuis, om kennis te maken en om je een passende offerte voor aankoopbegeleiding te doen toekomen. Deze aankoopofferte is bij RVL aankoopmakelaars altijd no cure no pay!

AANKOOPMAKELAAR FINANCIEREN?

Je kan de kosten van een aankoopmakelaar niet meefinancieren in je hypotheek, de makelaarskosten zijn niet aftrekbaar. Je kunt de makelaarskosten natuurlijk betalen van je spaargeld of hiervoor een lening afsluiten.

AANKOOPMAKELAAR IN UTRECHT INHUREN: SLIM?

Het inhuren van een aankoopmakelaar kost uiteraard geld, maar zie het als een goede investering die zich meer dan 100% terugverdiend. Wat je ervoor terugkrijgt is deskundigheid en jarenlange ervaring met betrekking tot het kopen en verkopen van huizen in Utrecht e.o.. Naast dat een aankoopmakelaar je een hoop tijd bespaart, kun je door een aankoopmakelaar in te schakelen een hoop geld in je zak houden. Houd er rekening mee dat de verkopers een verkoopmakelaar inschakelen om het huis voor zoveel mogelijk geld te verkopen. Tijdens de onderhandelingen over de verkoopprijs van het huis en de voorwaarden staat een aankoopmakelaar van Rosenberg Van Leusden aankoopmakelaars sterker in zijn schoenen staan dan jij.

VERKOOPGESPREK
Zoek je een makelaar voor de verkoop van jouw woning?

JA GRAAG !

AANKOOPGESPREK
Zoek je een aankoopmakelaar of wil je vrijblijvend kennis maken bij ons op kantoor?

JA GRAAG !

Neem contact op

030 - 2100401
info@rvlmakelaars.nl

Prins Hendriklaan 44
3583 EN UTRECHT

Naar contact
Kies je makelaar
EGON ROSENBERG
EGON ROSENBERG

06-46441783

Bekijk alle makelaars

Contact
ADRES KANTOOR UTRECHT
  • Prins Hendriklaan 44
  • 3583 EN UTRECHT